Jo aikojen alusta naiset ovat kokoontuneet piireihin jakamaan ajatuksiaan ja kuuntelemaan muita. Onneksi tämä tapa on tulossa takaisin.

Normaalisti keskustellessa ystävän kanssa vaikka kahvikupin ääressä, haemme ratkaisuja ja mielipiteitä toisistamme, jotta emme vain tekisi vääriä päätöksiä elämässämme. Kuuntelemme toista liikaakin ja hukkaamme vahingossa sen, mikä meille voisi olla tärkeää. Piirissä pääsemme oman totuutemme äärelle ja huomaamme, että meidän on mahdollista löytää itse ratkaisuja. Kaikki on jo meissä. Kun antaa sille mahdollisuuden tulla näkyväksi, elämämme muuttuu. Voimme vihdoin todella kuunnella omia tarpeitamme.

Naistenpiirissä roolisi on kuunnella ilman agendaa. Sillä, oletko puhujan kanssa samaa mieltä vai et, ei ole merkitystä. Ei ole väliä, onko hän mielestäsi oikeassa vai väärässä. Se, mikä on tärkeää on, että kuuntelet tarkasti ja hyväksyt, että hän puhuu omasta totuudestaan käsin. Tältä hänen maailmansa näyttää, tältä hänestä tuntuu. Ryhmässä jokainen saa olla sellainen kun on, erilainen ilman pelkoa siitä, että pitäisi täyttää toisten odotukset.

Kuunteleminen ilman agendaa tarkoittaa sitä, että et ole täällä ratkaisemassa muiden ongelmia. Piiri on turvallinen paikka juuri siksi, että kukaan ei yritä muuttaa tai parantaa sinua. Olet vapaa olemaan vain sinä.

Piirissä ei myöskään tarvitse suunnitella etukäteen, mitä aikoo sanoa. Keskity mieluummin olemaan tässä hetkessä ja läsnä jokaisen puhuessa. Kun tulee sinun vuorosi, saat ottaa hetken aikaa ja miettiä, mitä haluat sanoa. Voit myös vain siirtää vuoron eteenpäin, jos se tuntuu sillä hetkellä parhaalta. Mikään pakko ei ole jakaa, jos ei halua. Voi vain olla ja kuunnella. Kuuntele omaa totuuttasi ja tule omana itsenäsi. ❤

Naistenpiiri toimintaan voin tulla mukaan kuka vain iästä tai taustasta riippumatta.

Liity mukaan ryhmään tai ota yhteyttä

Kuva: Suvi Sistonen

Naiseuden Voima piiriretriitti Orivedellä 2019 yhteystyössä Heidi Harjun kanssa. Kuva: Suvi Sistonen