Ruoka, johon et tarvitse reseptiä! The Bowl

cropped-beautiful-meals-in-a-bowl.jpg

Helppoa ja terveellistä ruokaa, isoon kulhoon tehty mixaus erilaisista aineksista. Tämä on ruokaisampi kuin salaatti!

Miten rakennat kulhon?

Varmista, että kulhossa maku, rakenne ja ravitsemus ovat tasapainossa keskenään (valittava vähintään yksi ainesosa kustakin kategoriasta).

1.Aloita pohjan lehtivihreästä: pinaatti, lehtikaali, lehtimangoldi, rucola, herneenverso, salaatti

2.Lisää rajattomasti raaka, paahdettua, höyrytettyä tai grillattua kasvista: porkkanat, paprikat, punajuuret, paahdettua munakoiso/bataatti, parsa, parsakaali, kukkakaali, idut, sienet, kesäkurpitsa, tomaatti, silputtu kaali

3.Nakkaa sekaan: quinoaa,  villiriisiä/tummaa riisiä,  (tattari) nuudeleita

4.lisää proteiini: mustat pavut, linssit, lohi, tonnikala, kana, edam juusto, vuohenjuusto, kikherneet, keitetty muna

5.Älä unohda terveellisiä rasvoja: siemenet, pähkinät, avokado, seesam-tai oliiviöljy

Extrana voit käyttää ravitsemuksellisia boostereita kuten: tuoreet yrtit, hampun siemenet, seesaminsiemenet, merilevä

Etkö tiedä, mistä aloittaa? Kokeile tummaa riisiä, linssejä, ja pinaattia pääraaka-aineena. Tai täytä kulho Meksikolaisittain grillatulla kanalla, mustilla pavuilla ja mangosalsalla. Tässä saa olla luova. 🙂

Voit myös antaa jokaisen mixata omat kulhonsa valitsemistaan ainesosista. Mahdollisuudet ovat rajattomat! 🙂 Kulhoon käyvät myös edellisen päivän tähteet.

Mitä tapahtuisi, jos päättäisit aloittaa päiväsi erilaisessa mielentilassa?

wak650x433

 

Miten monesti tulekaan herättyä hieman väsyneenä ja stressaantuneena uuteen päivään. Herätyskellon torkkua on tullut taas painettua useamman kerran. Kahvikuppi kädessä sitä hortoilee työpisteelle viikonloppua odottaen.

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuisi, jos muuttaisit tarkoituksella mielentilaasi?  Vihaiset ihmiset ehtivät olla vihaisia, surulliset surullisia, stressaantuneet stressaantuneita. Miten paljon aikaa ehdit käyttämään ollen iloisessa mielentilassa? Entä innostuneessa? Mitä tapahtuisi, jos aloittaisit päiväsi tietoisesti uudella tavalla?

Jos ruokit mieltäsi jollain hyvällä joka päivä, saat hyvän ajallaan lisääntymään itsestään. Päiväsi alkaa mukavammin, stressi helpottaa ja nukut paremmin.

Jos et saa itseäsi motivoitumaan muutokseen, mieti, mitä hyvää muutoksesta voisi seurata sinulle? Entä läheisillesi? Entä mitä haittaa siitä voisi olla? Jospa aamulla sanoisitkin itsellesi: ”Ihana herätä. Tästä tulee hyvä päivä!” Alkaisiko päivä silloin paremmin?

Voit opettaa itsesi olemaan turhautunut, stressaantunut ja ärtynyt. Voit myös opettaa itsesi olemaan rentoutunut, hyväntuulinen ja innostunut. Et voi vaikuttaa siihen, mitä tulee ulkopuolelta, mutta voit päättää, miten siihen suhtaudut.

Epäiletkö vieläkin, että tämä ei ole mahdollista? Tee näin:

 1. Etsi roolimalli, joku joka jo nyt elää näin.
 2. Tutki, miten hän tekee sen.
 3. Ota mallia!  🙂

Mitä oikeasti haluat? -tiedostamaton mieli ja NLP

 

tie

Olet varmasti monesti tuskaillut, miten vaikeaa on pitää kiinni uudesta päätöksestä  tai miettinyt, miksi on niin hankalaa lopettaa joku haitallinen tapa. Miksi toinen pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa ja toinen menettää hermonsa heti?

Mielen rakennelmat istuvat niin syvällä persoonassamme, että emme pysty vaikuttamaan kovin helposti niihin ainakaan tietoisella tasolla.

Mieli toimii kahdella eri tasolla: tietoisella (looginen ajattelu) ja tiedostomattomalla (automaattiset toiminnot)

Tietoinen mieli on se, joka on jatkuvasti hereillä. Se antaa meille ohjeet, kuinka suorittaa työtehtäväsi,  se muistaa nimet  ja päivämäärät.  Tiedostamaton mieli puolestaan on se osa aivoja, joka aktivoi käyttäytymismallit, uskomukset ja arvot, jotka olemme oppineet ja joista persoonamme muodostuu. Tiedostamaton mieli siis hallitsee taustalla.

Jotta alitajunta pystyy ymmärtämään uuden toimintamallin, täytyy olla selkeä päämäärä, joka vastaa kysymykseen, mitä haluat. Päämäärän täytyy olla sillä tavalla muotoiltu, että tiedostomatonkin  mielesi ymmärtää sen.

Monimutkaiseksi tilanteen tekee se, että emme usein tiedä, mitä haluamme, emmekä osaa kertoa, mikä on tavoitteemme.

Tiedostamaton mieli koittaa monesti saada sinua oikeille raiteille, mutta tiedostava mielesi ei vain kuuntele. Osaatko sinä erottaa tiedostamattoman ja tiedostavan mielen toisistaan? Kokeile vastata seuraavin kysymyksiin niin, että et liikaa mieti vastauksia. Anna tekstin tulla ilman sen kummempaa analysointia.

 • Mikä on tiedostamattoman mielesi näkemys elämäntehtävästäsi?
 • Mitä myönteistä opin lapsuuteni kielteisistä kokemuksista?
 • Mitä tiedostamaton mielesi kertoo 1) rahasta 2) nykyisestä ihmissuhdetilanteesta 3) kehostani?
 • Jos voisin kääntää toisinpäin kolme elämäntilannetta tai pinttynyttä tapaani, mitkä ne olisivat? Entä miten tekisin sen? Miltä elämäni sitten näyttäisi?
 • Mitä tiedostamaton mielesi tietää 1) kohtalostani, 2) hyvien ihmissuhteiden salaisuuksista, 3) siitä missä minun pitäisi asua ja 4) miten voisin nauttia elämästäni täysin siemauksin?
 • Mikä on pahinta, mitä elämässäni voi tapahtua? Miksi se olisi niin kamalaa? Kuvittele, että pahin on tapahtunut ja kirjoita siitä, miten ratkaisisit sen.
 • Mikä saa minut uteliaaksi? Mikä saa minut suuttumaan?

Mitä paremmin ymmärrät itseäsi ja tiedät tavoitteesi, sitä paremmin osaat johtaa itseäsi kohti niitä asioita, joita oikeasti haluat. NLP-valmennuksessa pureudutaan juuri näihin asioihin.

Kookosjugurtti Chia Smoothie kupissa

Aika: 5 minuuttia 2-3 Hengelle

Näitä siemeniä on käytetty jo tuhansia vuosia ihmisravintona eikä ihme!

Chian siemen sisältää ison määrän terveellisiä kasviöljyjä ja proteiineja. Siemen koostuu isosta määrästä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki. Chian siemenen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa. Omega-3 Lisäksi nämä supersiemenet sisältämät ison määrän ravintokuituja. Korkea kuitupitoisuus auttaa painonhallinnassa ja esimerkiksi ruoansulatusvaivoissa.

Probioottiset bakteerit ylläpitävät tervettä ruoansulatusjärjestelmää ja jugurtin sisältämät prebiootit lisäävät hyvien suolistobakteerien kasvua.

Aineet:

 • 3 banaania viipaleina
 • 4 taatelia puolitettuna
 • 4dl kookosjugurttia
 • 1dl kookosvettä
 • 2dl mustikoita tai muita marjoja
 • 1/2dl chian siemeniä
 • Päälle: hampunsiemeniä, mansikoita, mustikoita, vadelmia

Ohjeet: 

Soseuta kaikki muut paitsi päälle laitettavat aineet blenderissä. Laita seos tiiviiseen astiaan jääkaappiin viilenemään. Kaada kulhoon ja koristele marjoilla, sekä siemenillä. 🙂

Kookosjugurtin voi tehdä myös itse:

Probioottinen kookosjogurtti/mousse/rahka

400 ml kookoskermaa

2 pss Biolatte-maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti 2-3 maitohappobakteerikapselin sisältö

Ota esille hyvin puhdistettu ja tiivis astia. Sekoita kookoskerma sekä maitohappobakteeripussit hyvin keskenään astiassa. Sulje astia ja jätä se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan seuraaviksi 24-48 tunniksi ja siirrä  kylmään. Mitä kauemmin annat jogurtin tekeytyä huoneenlämmössä, sitä happamamman makuisen lopputuloksen saat. Kun jogurtti on saanut olla kylmässä 3-5 tuntia, on se valmista käytettäväksi. Valmiissa jogurtissa bakteerit säilyvät elossa n. 7 päivää jääkaapissa