tie

Olet varmasti monesti tuskaillut, miten vaikeaa on pitää kiinni uudesta päätöksestä  tai miettinyt, miksi on niin hankalaa lopettaa joku haitallinen tapa. Miksi toinen pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa ja toinen menettää hermonsa heti?

Mielen rakennelmat istuvat niin syvällä persoonassamme, että emme pysty vaikuttamaan kovin helposti niihin ainakaan tietoisella tasolla.

Mieli toimii kahdella eri tasolla: tietoisella (looginen ajattelu) ja tiedostomattomalla (automaattiset toiminnot)

Tietoinen mieli on se, joka on jatkuvasti hereillä. Se antaa meille ohjeet, kuinka suorittaa työtehtäväsi,  se muistaa nimet  ja päivämäärät.  Tiedostamaton mieli puolestaan on se osa aivoja, joka aktivoi käyttäytymismallit, uskomukset ja arvot, jotka olemme oppineet ja joista persoonamme muodostuu. Tiedostamaton mieli siis hallitsee taustalla.

Jotta alitajunta pystyy ymmärtämään uuden toimintamallin, täytyy olla selkeä päämäärä, joka vastaa kysymykseen, mitä haluat. Päämäärän täytyy olla sillä tavalla muotoiltu, että tiedostomatonkin  mielesi ymmärtää sen.

Monimutkaiseksi tilanteen tekee se, että emme usein tiedä, mitä haluamme, emmekä osaa kertoa, mikä on tavoitteemme.

Tiedostamaton mieli koittaa monesti saada sinua oikeille raiteille, mutta tiedostava mielesi ei vain kuuntele. Osaatko sinä erottaa tiedostamattoman ja tiedostavan mielen toisistaan? Kokeile vastata seuraavin kysymyksiin niin, että et liikaa mieti vastauksia. Anna tekstin tulla ilman sen kummempaa analysointia.

  • Mikä on tiedostamattoman mielesi näkemys elämäntehtävästäsi?
  • Mitä myönteistä opin lapsuuteni kielteisistä kokemuksista?
  • Mitä tiedostamaton mielesi kertoo 1) rahasta 2) nykyisestä ihmissuhdetilanteesta 3) kehostani?
  • Jos voisin kääntää toisinpäin kolme elämäntilannetta tai pinttynyttä tapaani, mitkä ne olisivat? Entä miten tekisin sen? Miltä elämäni sitten näyttäisi?
  • Mitä tiedostamaton mielesi tietää 1) kohtalostani, 2) hyvien ihmissuhteiden salaisuuksista, 3) siitä missä minun pitäisi asua ja 4) miten voisin nauttia elämästäni täysin siemauksin?
  • Mikä on pahinta, mitä elämässäni voi tapahtua? Miksi se olisi niin kamalaa? Kuvittele, että pahin on tapahtunut ja kirjoita siitä, miten ratkaisisit sen.
  • Mikä saa minut uteliaaksi? Mikä saa minut suuttumaan?

Mitä paremmin ymmärrät itseäsi ja tiedät tavoitteesi, sitä paremmin osaat johtaa itseäsi kohti niitä asioita, joita oikeasti haluat. NLP-valmennuksessa pureudutaan juuri näihin asioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s